Derbi Boulevard 50 2T

[singlepic id=32 w=250 h=250 float=left]Motor: Monocilinder, 2-takt
Koeling: lucht
Tankinhoud: 8 liter
Brandstof: Ongelode benzine
Remsysteem: voor schijfrem en achter trommelrem
Startsysteem: Elektrische starter
Versnellingen: Automatisch
Gewicht: 115 kg

De nieuwe Boulevard is er!

Eén van de meest opvallende kenmerken van het nieuwe Boulevard 2009 gamma is de komst van een 50cc lucht gekoeld 2-takt blok, dat bovenop de 4-takt 125 versie beschikbaar zal zijn.

Derbi introduceerde de eerste generatie van de Boulevard begin 2002 en stelt nu de opvolger voor. Een nieuwe scooter met een totaal nieuwe look, morderner, aantrekkelijk en technologisch hoogstaand, met als basis een Piaggio. Alleen al een blik op deze scooter verraadt de beloftevolle kwaliteit van dit model.

De meest opvallende verandering situeert zich vooraan. De koplamp die vroeger onderaan in de kopkuip was verwerkt is nu hoger geïntegreerd, ter hoogte van het stuur, voor het instrumentenpaneel.

Het kuipwerk, de lichten en de handgrepen voor de passagier werden ook hertekend. De voetsteunen van de passagier bevinden zich nu op dezelfde hoogte als het centrale platform – dat volledig vlak is – en de zit zelf in minder gekanteld. Zo zijn zowel de zithouding van de rijder als van de passagier meer in balans, wat de gewichtsverdeling ten goede komt alsook de aërodynamica, zeker wanneer je met z’n twee reist.

De nieuwe Derbi Boulevard 50 2S zal in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Al het kuipwerk onderaan, de banden, de achterbrug en de ophanging vooraan zijn zwart, dit zorgt voor een tijdloze en elegante look.